tisdag 17 februari 2009

"Motvind" från Gatebarg


"Som i en dimma" sjöng Göteborgs-bandet "Motvind" någon gång i början på 80-talet. Det är i alla fall så jag känner mig just nu och jag är tämligen övertygad om att jag blivit utsatt för ett virusangrepp modell "lite lagom tråkigt". Kanske kan jag där finna svaret till att jag dom senaste dagarna känt mig så avskärmad och drabbats av den skrämmande tanken att jag skulle vara på väg in i verkligheten.

Apropå "Motvind" så var det ett bra band - jä***gt bra band tycker jag. Jag var förstås i yngsta laget när dom startade någon gång kring -74 tror jag visst att det var men jag har ändå vissa tidiga minnen av motvind. Det har nog att göra med att jag har en syster som var en inbiten proggare och förmodligen den sista hippien. Jag avgudade henne och jämt när hon var borta så smög jag in på hennes rum och gottade mig i det som fanns att tillgå på hennes träfärgade lilla kassettbandspelare.

Jag har visserligen inte vart nån stark anhängare av den Svenska proggen men även där finns det ju undantag.......ganska många faktiskt.
"Motvind" blev väl av många heller inte erkända som ett riktigt proggband men "det bryr jag mig inte om" som "Emil" i Katthult säger. Jag har ju alltid haft en viss förkärlek för lite tyngre riff och det var väl det som jag tyckte att just "Motvind" levererade.

4 kommentarer:

konungen sa...

Dom ansågs väl politiskt infantila av han Speedwaymannen.
Musikens makt skrev en del om det.

Tror Farbror Punk har gjort en del nya intervjuer på www.punktjafs.com

o så finns ju progg.se
http://www.progg.se/band.asp?ID=430

Sleeping Cell sa...

Japp!
Har faktiskt vart å tittat lite på den senare progg.se

Rolf Röst sa...

Det var en bra grupp när det begav sig. Såg att dom precis släppt en cd igen med gamla klassiker (man kanske skulle investera).

Sleeping Cell sa...

Det är en väl placerad investering.