torsdag 26 februari 2009

Mundiarrè

Det är nu över en vecka sen det blev svart på skärmen. Du som läst bloggen tidigare känner förmodligen till att jag haft vissa problem med computern på sistone och precis när jag tror mig fått ordning på problemet så kommer mörkret. Min skärm indikerar bara "No signal" när jag försöker starta upp datorn. Trots min rädsla att få kondition så tar jag trapporna ner till förrådet för att hämta upp en gammal skärm för att om möjligt kunna utesluta att det är burken det är fel på men det är samma sak med den - "No signal".

Jag ger upp och lämnar in datorn hos vår lokala försäljare och reparatör för felsökning.

Utan dator och med viss abstinens kommer då som en skänk från ovan ett stycke MAGSJUKA och drabbar först min son och ett dygn senare även mig. Jag måste säga att det var så längesen jag hade magsjuka så jag totalt glömt bort hur underbart det faktiskt är med nedspydda sängkläder, hink bredvid sängen och den tungt trafikerade vägen till toaletten.
Det är lätt att skratta åt eländet i efterhand men min son mådde så illa att han ordagrant sa att han inte trodde att han skulle få uppleva sin födelsedag eftersom han trodde att han skulle dö.

Nu mår vi bättre och återvänder till datorhistorien.
Jag ringer idag upp butiken där jag har lämnat in min dator och där låter man meddela att min burk fungerar felfritt och har så gjort ända sen jag lämnade in den.
Jaha??? tänker jag och börjar tankemässigt förbereda mig för att returnera skärmen till återförsäljaren....även om jag testat 2 skärmar. Jag hämtar hem burken och pluggar in skärmen och slår på datorn och den startar upp utan anmärkning. Jag måste säga att det faktiskt skulle ha känts bättre om det inte funkat och jag hade kunnat lägga skulden på skärmen,men nu är det bara ett mysterium som inte lär inbringa någon sinnesfrid hos mig......när händer det igen? , kommer den att starta upp som vanligt? , vad händer härnäst? osv

Bara några ord till om magsjukan som faktiskt har fått mig att undra om det inte vore bra ur ekonomisk synpunkt om man drabbades av magsjuka sådär en eller ett par gånger i månaden.
Jag menar bara att matkontot som väl är den största utgiften (efter boendet) skulle ju halveras eller åtminstone sjunka rejält............faan va man glömmer fort!

Inga kommentarer: