lördag 8 augusti 2009

Bosse & Anita

Då jag är en mycket mångsidig man som ägnar mig åt att ibland hylla den brutalaste hårdrocken och ibland driva med kristenheten så kommer därför här ett litet inslag som i mitt tycke är av smått religiös karaktär. Jag satt nyss ute på balkongen och spädde på mitt syndiga register med att röka en cigarett då jag hörde tonerna från tältkonferensen som pågår i parken.

De toner jag hörde fick mig osökt att tänka på "Bosse & Anita". Och vem f**n é "Bosse & Anita"!? frågar sig säkert någon. Jo! Bosse och Anita Andersson är en mycket välkänd duo. Mycket välkända för sin kristna country och dom har ett otal skivor bakom sig genom åren. Kan inte säga att jag vet hur länge dom hållit på men säkert hela 70-talet och framåt. Jag är ganska påläst inom den här genren för där jag växte upp fanns väldiga mängder med religiös musik.....men sällan något att spela den på.

Min mor gick ofta på frikyrkomöten och självklart var jag med henne. Tror att det var där någonstans som jag registrerade något som har gjort att jag idag har en alldeles speciell uppfattning om frikyrkosamfunden och det dom pysslar med. Jag var mycket ung men jag var inte oförståndig och det var där jag uppmärksammade att det är som det står skrivet i Bibeln: Det är i templet som man hittar dom största hycklarna. Nu är det inte så att jag drar alla över en kam, för det finns mycket fina människor där också.

Nåväl. Tillbaka till "Bosse & Anita". Här är ett litet klipp på dom där dom framför "Mitt hem bortom bergen", och har även Du som jag ett par ögon fastmonterade i skallen så kan du se att även "Kurt & Roland" och Ulf Christiansson (Jerusalem) skymtar till lite då och då i bild.....förutsatt att Du vet vem dom är förstås.

Gå i Frid

11 kommentarer:

Bea sa...

Det var just det… att känna till dem du nämner, vilket jag inte gjorde.
Aldrig hört talas om någon av dem.
Hu’ att lyssna på detta, det gav riktiga rysningar det!!
Men det var absolut inte av välbehag, måste jag dock påpeka…
Det enda som var snyggt - det var turnébilen!

Sleeping Cell sa...

Hahaha! Alltid något....och jag undrar om ändå inte nackhåren reste sig på dig Bea:D

Info:
Kurt & Roland är även dom legendariska inom den kristna countryn i Sverige...och USA.

Ulf Christiansson är gitarrist och sångare i det kristna hårdrockbandet "Jerusalem".

Hallelulja! sa...

Jamenvisst såg vi Kurt och Uffe! Dessutom såg vi Jard (på dragspel) och Carina Samuelson (dock inte tillsammans i blid), Alf Lax, Arne Höglund och flera andra "kändisar" :))

Hallelulja! sa...

BTW, ovanstående kommentar var lämnad av Klatuus Avdelning för Onödigt Vetande! :)

/Klattfan

Sleeping Cell sa...

Oj!! Jag är imponerad på din uppmärksamhet.

Tyckte det räckte med Kurt & Roland och Uffe för att ge mina läsare en chans.....men tydligen så har jag underskattat en del av min läsarskara.

BTW, ovanstående kommentar är lämnad av VaCuums avdelning för bättre vetande:)

Bea sa...

Oj, oj… om mitt nackhår skulle resa sig för tocken där musik… då lär det bli en syn som ingen skådat tidigare, jag har nämligen ett hår som räcker ner till det ställe där ryggen byter namn – rumpan alltså!
Nä, inte är det musik jag har strävat i mina dar att lyssna på… lite för mjäkigt, så okristlig som jag är!

Bea sa...

Förresten… jag glömde… Tack för upplysningen om de där personerna, som kommer att förbi okända för min del!
... Hm... ”underskattat en del av min läsarskara”… undrar vad som avses med det…??

Sleeping Cell sa...

(Bea)
Det jag skrev om att jag underskattat en del av min läsarskara behöver du inte ta åt dig av.

Jag blev bara så imponerad av "Halleluljas" kommentar.

Med handen på hjärtat så förväntar man sig inte heller att alla läsare ska känna till ovan nämnda "kändisar"....så du är garanterat inte ensam.

Bea sa...

Det är lugnt… jag överlever nog det att inte känna till dem, och annat också… :-)

Anonym sa...

Trevligt att du tycks fundera i de här banorna...

Ingemar sa...

Bosse och Anita (eller Bonita production, som de kallar sig kommersiellt) brukar vara ständiga gäster på såväl Åsele marknad, som marknaden här i Bjurholm.

Jag vet inte hur det är för andra, men själv börjar jag småspringa varje gång jag är i närheten av deras stånd.

Jag tycker uppriktigt sagt synd om personerna i de marknadsstånd som måste ha dessa som "grannar". Själv skulle jag inte stå ut mer än någon minut med deras musik...