tisdag 17 februari 2009

Ont i lilla örat

I natt så har Liam haft öronverk och det är inte någon höjdare när barn har ont i öronen kan jag säga.Det enda pappa kunde göra var att erbjuda honom flytande alvedon men se det gick inte. Det var både starkt och äckligt och han ansåg sig bara behöva lite vatten så skulle det nog bli bättre. Han fick sitt vatten och jag måste medge att jag är lite undrande för sen somnade han om igen. Visserligen så har natten vart orolig och på morgonen så ringer jag till dagis för att meddela att vi stannar hemma idag igen. Detta möttes av mer eller mindre stora protester av min son då dom idag skulle ha vinterfest med maskerad på förskolan och han redan hade bestämt vad han skulle vara och redan igår packat sin kostymering. Å inte hade han ont nu inte.

Efter att ha kollat hans temp, pratat och rådgjort med sjukvården så kom vi fram till att han gott & väl kunde vistas på dagis bara han kände sig pigg. Nån antibiotika skulle det ändå inte bli tal om och det enda man gör är att behandla med smärtstillande - förhoppningsvis att det bara behövs nattetid. Han fick som han ville och är nu på förskolans vinterfest.

Själv så får jag väl göra en tur till apoteket idag för att införskaffa smärtstillande i suppar då det förmodligen är lättare att ge honom, men mest av allt så hoppas man väl på att det inte ska behövas något över huvudtaget.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Uscha, ont i örat är inte kul. Ett tips är att ge nezeril oxå, så avsväller gångarna. Det blev jag rekommenderad att ge mina öronbarn.

Sleeping Cell sa...

Jajustja, så var det också.
Tack!