tisdag 14 september 2010

Naturligtvis

Funderar lite på mina dagliga promenader och motivationen till dessa. Det är ju främst en önskan om att gå ner i vikt som jag går o går o går, även om det är hälsosamt för kroppen att röra på sig, men det är en bonus. Fetma och övervikt är onaturligt och existerar endast hos människan och hennes husdjur.

De flesta experter hävdar att träning är viktigt för viktminskning. Försök att berätta det för en sköldpadda. Att träna enbart för att minska i vikt är ju bara en del av bantningssyndromet. Det blir till någon slags botgöring som i sin tur även kräver viljestyrka. Det är ungefär som att köra bil bara för att göra av med bensin. Din bil med fulltank har en viss vikt. Om du kör slut på all bensin så kommer totalvikten på fordonet att minska. Men om du vill köra bilen igen så måste du tanka.
Med andra ord, träning förbränner energi och torkar ut dig. Träning gör dig hungrig och törstig, vilket gör att du äter och dricker mer.

Sunt förnuft säger ju att den huvudsakliga födan bör bestå av frukt och grönsaker. Så har vi överlevat i alla tider. De flesta djur håller sig enbart till sin favoritmat, och inte går dom upp i vikt inte. Tänk att man än en gång ska behöva erkänna sig hjärntvättad av människans utveckling.
Det enda man egentligen behöver göra är att vara naturlig!

Puss !

Inga kommentarer: