onsdag 17 juni 2009

Vad är väl lite väder....?


Solen fortsätter att skina över Edsbyn men någon värme det har vi inte. Stämmer väderprognosen så har vi ett nytt regnområde över oss i morgon som verkar hålla i sig över midsommar....sen är det över. Då vänder det och vi går mot mörkare tider och snart får vi kura ihop oss i stugvärmen när det åter igen börjar lacka mot jul. Nejdå!! - Jag ska inte framkalla frysloppor på någon i onödan. Visserligen är den Svenska sommaren kort men vi borde väl med lite tur ha sisådär 3 månader kvar som vi kan hoppas bjuder på mer värme.

Är det verkligen den dåliga miljön med klimatförändringarna som har gjort att vi på senare år har fått ett så ostabilt väder med idel överraskningar som kyliga somrar, varma vintrar, jättelika hagelskurar etc....eller kan det vara så att vi fick sämre väder när vi gick med i EU ?
Övriga Europa har ju också drabbats av det oförutsägbara vädret med översvämningar och snö på platser där man inte ens kände till begreppet snöröjning....se bara på Norge....därifrån hör man aldrig något katastrofalt...bortsett från Eurovisionvinnaren "Rybak" förstås. En katastrof som även den röstades fram av folket.....tänker....tänker....- När jag tänker på "Rybak" och Norge så undrar jag om vi inte har det ganska bra i Sverige ändå(bortsett från vädret och"Agnes").

Inga kommentarer: