torsdag 3 september 2009

Hjärngympa

Har precis tvingats erkänna mig besegrad i "Alzheimers" av Liam. "Alzheimers" är ett sällskapsspel och kan väl närmast liknas med memory, fast svårare.

Skillnaden är att i "Alzheimers" så används endast två kort där baksidan som ligger uppåt är blå på det ena kortet och röd på det andra. Framsidan som är vänd nedåt ser i det här fallet likadan ut som baksidan....fast tvärtom.
Kan man inte komma överens om vem som ska börja utan att undvika handgemäng så kan man använda sig av klassikern "ole dole doff".....om man kommer ihåg den.

Spelets gång:
Deltagare nr:1 börjar med att lyfta ett kort varpå han sen lägger tillbaka det på samma ställe....kan vara lite knivigt, men det går.
Deltagare nr:2 lyfter sen på ett kort som han sen lägger tillbaka på samma ställe där kortet låg från början.
Det är nu det roliga börjar då det är dags för deltagare nr:1 att åter igen lyfta ett kort, men nu gäller det att komma ihåg vilket kort som han/hon lyfte från början.
Lyfter deltagaren upp samma kort som föregående omgång så ger det 1 poäng.
Skulle däremot deltagaren lyfta kortet som den inte lyfte i föregående omgång....ja, då ger det också 1 poäng...fast en lite mindre sådan.
Spelet går sen vidare till deltagare nr:2 som gör samma procedur....fast tvärtom.

Bestäm gärna i förväg hur många lyft omgången ska bestå av, t.e.x 2,3,4 eller gärna fler. Det är helt beroende på vilken kapacitet deltagarna besitter.
Räkna sen ihop poängen och den som har flest poäng har således vunnit.
(Observera att det är viktigt att man räknar ihop poängen var för sig för att kunna utse en vinnare)

Inga kommentarer: