lördag 12 september 2009

Vilken fröjd att vara rökare

Den här dagen har jag tillbringat i sängen.....dock i vaket tillstånd. I ett nytt trevande försök att lyckas sluta röka så har jag idag plöjt igenom boken "Äntligen icke-rökare" av Allen Carr.

Jag hade genom ett tips fått nys om att det tydligen fanns en bok som hade gjort underverk med människor som hade en önskan om att bryta sitt nikotinberoende och man har väl inget att förlora så jag fixade hem boken. Boken lockade till många skratt då man kunde identifiera sig själv i flera olika situationer och beteenden.
Allen Carr har själv varit en rökare av stora mått och han sticker med den här boken hål på vanföreställningar som att

* rökare tycker om att röka
* rökare väljer att röka
* rökning lindrar leda och stress
* rökning gör att man kan koncentrera sig och koppla av
* rökning är en vana
* det behövs viljestyrka för att sluta
* nikotinsubstitut som tuggummi, plåster, inhalatorer , hjälper rökare att sluta

Alltid vid mina tidigare försök att sluta så har jag som en sorts trygghet ändå sparat mina cigg men den här gången följde jag råden i boken, rökte min "sista" cigarrett, fimpade och gratulerade mig själv till att nu vara en icke-rökare varpå jag knycklade ihop mina kvarvarande giftpinnar som nu ligger någonstans i soporna.
Jag vet att det är på tok för tidigt att ropa hej, men det är också en del om det som boken handlar om. Du får inte tvivla på dig själv för det gör rökstoppet bara plågsamt, samt att du bara räknar dina rökfria dagar, veckor osv vilket egentligen enligt "Carr" i stort sett bara betyder att du räknar ner tills du trillar dit igen.

Boken lämpar sig för all form av nikotinberoende såsom rökning, snus, nikotinsubstitut och är absolut läsvärd. Problemet ligger bara i att det är svårt att få en nikotinberoende att våga läsa boken för det är just rädslan för att sluta som är problemet. Många/alla vill......men inte idag

Jag lånar följande info från nätet:

Det här är en metod som funkar för resten av livet. Utan skrämseltaktik och avskräckande bilder. Utan krav på viljestyrka. Utan viktökning. Utan oro för abstinens. Utan känsla av försakelse. Utan hjälpmedel och mediciner. Bara 100% naturligt. Bli en lycklig icke-rökare! Ta första steget nu. Fortsätt att röka precis som vanligt medan du läser boken. Läs med ett öppet sinne. Läs allt. "Äntligen icke-rökare" ger dig lust att sluta. Och det är lätt. Miljoner människor har gjort det och vet att "Äntligen icke-rökare" fungerar. Såld i över 10 miljoner exemplar!

Boken är tänkt att funka som en sorts positiv hjärntvätt och jag ber dig, läs den.

Vad tror du?
Kommer morgondagens inlägg handla om mitt omedelbara misslyckande?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller varenda tumme jag kan få tag på att : du lyckas med att sluta röka .och att du kommer dig för att läsa fler tänkvärda böcker....
Teskedsgumman

John Silver sa...

Jag håller också tummarna även om jag gör det på ett sätt som är nödvändigt för att skyla mina nikotinfärgade fingrar.

Tack!