torsdag 13 augusti 2009

Iskalla morgonriff

Satana perkele vad kallt det var idag då. Man får ju nästan små rysningar av ångest när man tänker på att det kanske är hösten som är i antågande. Visserligen så borde man ju efter snart 44 år på dom här breddgraderna ha noterat att det är ett årligt återkommande fenomen att efter en kort sommar kommer alltid en höst. Den kalla morgonen gjorde att jag nyss när jag var ut på balkongen spanade lite extra noga på björkarna här utanför för att om möjligt kunna upptäcka några klasar med gula löv. Det gjorde jag nu inte, så kanske betyder det att sommaren ännu är kvar och att vi bara fått oss en liten köldknäpp från SMHI i Norrköping.

Läser i Aftonbladet att man diskuterar och röstar om vem eller vilka som åstadkommit världens bästa gitarriff. Intressant tycker vissa men kasst tycker jag. Det är ju för f**n fullkomligt omöjligt att komma fram till ett vettigt svar på en sån fråga då vi alla har olika tycke och smak. Vad man än kommer fram till så finns det ju alltid någon annan som tycker att man glömt bort någon eller att någon annan borde ha vunnit. Det finns ju hur mycket bra riff som helst som är det bästa. Det är alltid lika problematiskt när man får för sig att tävla inom musik.

Opinionsundersökningar är väl inte alltid att lita på men andra skrämmande nyheter som Aftonbladet presenterar idag är att Jimmie Åkessons "Sverigedemokrater" är större än någonsin.
Om det är som man tror så har man vunnit rösterna från folk som saknar bättre vetande och tidigare var anhängare av piratpartiet.

2 kommentarer:

grey sa...

Får jag tipsa om att du på egen hand genomför en liten demografisk koll på SD och PP när det gäller deras väljare. På val.se hittar du de flesta siffror du behöver.

Där går det snabbt att se att PP fick jämnt stöd i hela landet, med extra starkt stöd i områden med många studenter.

SD å andra sidan har skevt stöd med starkt stöd i söder och mycket svagt i norr, och större i halvstora orter och mycket högt i områden som ligger nära invandrartäta platser.

Detta ger två helt olika demografiska bilder. Detta förstärks ytterligare av att större delen av PPs väljarkår är ung, medan SD har sitt starkaste stöd i gruppen 30-40 år (bekräftat av flera väljarundersökningar).

Det är dock sant att Piratpartiet tagit väljare från Sverigedemokraterna, precis som Piratpartiet tagit väljare från precis alla andra partier, och det ganska jämt fördelat mellan alla partier. Piratpartiets främsta stöd kommer dock från förstagångsväljare och tidigare röstskolkare.

Alla röstflödesundersökningar som gjort visar att de som tenderar att rösta på SD ofta svänger till KD eller M som är de andra koncervativa partierna.

Sleeping Cell sa...

Vanligtvis så ägnar jag mig inte åt politik när jag bloggar och även om jag vet att "Aftonbladet" inte är det trovärdigaste mediet som finns så var det bara en liten notering jag gjorde av deras artikel.
Jag grävde inte vidare i uppgifterna utan länkade i stället till Aftonbladet där jag hämtat den information som låg till grund för dom rader som jag sen publicerade på bloggen.

Jag vill ändå tacka dig för ditt tips och även tacka för en mycket utförlig kommentar.