fredag 14 augusti 2009

God Morgon eller "Det kunde varit värre"

Kom och hämta mig någon! Kör ner mig till slakteriet, mal ner mig till fläskfärs och gräv sen ner mig i en avfallskompost där jag långsamt får förmultna för att till slut bara kunna få vila i frid.
Vilken morgon....jag dööööör! Mitt barn är en terrorist, vår katt är också en terrorist. Själv är jag bara ett offer för dom omständigheter som råder i denna arla morgonstund.
Jag har en längtan efter att någon gång få sova ostört och en önskan om att få vakna utsövd, en dröm om att bara få slå upp ögonen, ligga där och dra mig och bara smaka på tystnaden. Detta vill jag göra utan fysisk smärta och psykisk tortyr.

Nu är det blott bara en dröm och endast en önskan, för hos oss ter sig en morgon ljusår bort från denna vision.

Vad som sker när jag fortfarande ligger till sängs är att Liam springer runt sängen iförd blåbärsmössa och lite annan maskering och leker att han är en edsbyprofil vid namn "L3". Än hörs det från den ena sidan av sängen och än hörs det från den andra sidan att det tydligen är någon som älskar hårdrock. I denna kaotiska lek och upptrissade stämning deltar också Lennart som på ett brutalt och aggressivt sätt biter mig i tårna och näst intill försöker att äta upp mina fötter.

En nedbruten och irriterad fader vrålar med hög röst att: NEEEJ!! SLUUUTA! - Gå ut härifrån, NU!!
Min bestämda vädjan och order ger resultat och både Liam och Lennart lämnar rummet.
Nu är det ju så här att det är långtifrån första gången något liknande inträffar. Det hör snarare till ovanligheten att det inte gör det. Därför så ligger jag nu där i sängen och bara väntar på vad som ska komma härnäst, för jag vet, att så här lätt kommer man inte undan.
Och mycket riktigt så åker dörren snart upp och in kommer Lennart som åter igen går till en hänsynslös attack mot mina fötter. Denna gången är han uppbackad av någon som hoar och med full mundering säger sig vara jultomten och undrar om det finns några snälla barn här.

Jag har fått nog, och reser mig hastigt upp ur sängen medan jag svarar att om det är så att tomten letar efter några snälla barn så har han f**n kommit till fel ställe.

Nu kanske du tror att that was it, men se mer olycka skulle komma över mig vid frukostbordet där både Liam och Lennart var delaktiga till något som gjorde att stora delar av bordet och köksgolvet dränktes i mjölk....och nä, jag köper inte att det skulle vara bara en ren olyckshändelse för när det gäller terrorister så föreligger alltid en viss planering bakom.....även om det den här gången måhända berodde på grov oaktsamhet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Framför mitt varmaste deltagande...
Hoppas på bättre uppvaknanden när barnet är tonåring (vill sova själv till 2 om dagarna) och katten är borta.

Sleeping Cell sa...

Tack för visat samtycke....bara man inte då istället får ligga sömnlös för att ungen är ute och dräller.

Anonym sa...

Brukar lätt bli så.