torsdag 2 juli 2009

"Semestertips"


Idag blev det en rejäl sovmorgon. Känns skönt även om man lätt kan få känslan att dagen blir så mycket kortare när man sovit bort dom där morgontimmarna. Borde köra tvättstugan idag men jag skjuter det nog på framtiden även om det är svårare att känna sig ansvarslös om man vet att något man bör göra ligger där och väntar.

Jag har semester nu, åtminstone leker jag att jag har det. Vad gör man då på sin semester? Finns det några intressanta evenemang här i Edsbyn?

Kanske ska man gå till hembygdsgården, kasta sig ner på golvet, stirra i taket och kolla om man ser några målningar från "förr i tiin" eller varför inte ta sin "blå damcykel" och trampa upp till "Mittjasvallen" och kolla på en get....har inte sett en get på säkert 2 veckor.
Kanske cykla upp till "Vändplatsen" där man medan man tar en kopp kaffe, nu under några hektiska sommarveckor bara kan sitta å lyssna på malande 48-varvare....detta är ju inget nytt förstås men det hör som de andra grejerna till en del av Edsbyns kulturarv och tradition.

Varför inte ta och samla alla dessa sevärdheter(?) och turistattraktioner under ett tak vetja?
Man kunde ju typ smälla upp en "Galleria Ugganåker" där man medans man lyssnar på "kulning" bara kunde gå runt och glåma på målade getter.
Tänkte att det kanske ginge att lära den där 48-varvaren att "kula" mot ett smärre socialbidrag.

Ha en skön sommardag

Inga kommentarer: